Monday, November 9, 2009

sangat fobia dengan 4bia

taktala setelah penat mencari rezeki sampingan dengan menjadi part timer data entry di dang wangi, aku teringat malam ni da janji nak tengok wayang 4bia 2sama2 ngn budak2 gems yang seramai 20 orang kurang lebih. maka setelah habes kerja jam 10 malam, aku bergegas pulang ke rumah ngn syawal. sampai rumah..baring2 jap..mandi..solat..then pkol 11.40 mlm kua rumah ngan syawal ngan zack.

aku : giler lambat dah ni..sempat ke nk smapi mid ni..wayang pkol 12.15..

syawal : tah la..redah je la..

maka..kami pun pecut dengan menggunakan moto modenas enjin i-vtec dengan enjin kancil syawal dan diekori oleh zack yang menaiki honda wave vvti 250 CC. setelah mengharungi perjalanan yang ngeri sebab moto xde break dan xde roadtax selama 30 minit..kami pun smpai di mid valley..

dan..gile ramai orang..semua bersesak2 kat pintu masuk..aku pun pelik..da mcm orang nk tengok bola kat stadium..dan setelah bersesak2 dan bergesel2 akhirnya kami berjaya sampai ke barisan depan dan amek tiket ngn yuni..dan pkol 12.40 lbh kami berjaya masuk lam cinema..

12.45 mlm : iklan b4 movie stat lom muncul2 lagi

12.50 : yang kelihatan cuma tabir putih. orang da stat bising2 da.

1 pagi : maseh lagi tabir putih..da mcm kain kapan aku tengok.

1.15 pagi : damn!

1.20 pagi : tibe2...ade sorang mamat india bagi announcement...

' hye guys..all cinema cancel..u can refund your ticket at the counter.... '

cissss...




memang aku terkadang bergaya tapi apa salahnya jika korang sesekali mengomel dengan comel.

9 comments:

sweet.ants said...

haha tersembur bace post kamu ni..kesian.
biar betul nek moto xde brek!!!

[:: nisa ::] said...

sian tul..haha..
berbaloi-baloi =p

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada sweet.ants : aah..moto xde brek..maen gear je nk slowkan moto..horror x?jiwa rempit..kekeke..

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada [::nisa::] : cam kenal je ayat berbaloi2 tu..da tgk 4bia?best x?

umiku586 said...

huh hebat2..mat rempit tegar ni..ekekee

[:: nisa ::] said...

hee..lom tgk lg lor..
tukang belanje xde kt kl..huhu...

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada [::nisa::] : alaa..skrg kan dunia serba canggih..soh je enchik engineer tu masukkan duit kat atm..lalalala..

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada unimu586 : xpe..ni rempit alim..slalu bagi laluan kat pakcik2 yg bwk kete slow..

cemey said...

sabar jer deh masa nie..