Tuesday, June 23, 2009

an empty feeling

Dulu mase form 4 ak mmg jnis yang liat nk stadi. yg aku taw bila tiba utk kelas prep mlm, aku akan ke kelas sebelah sbb aku mmg suke kacau sorang awek ni. Die tersangatlah cantik dan tersangatah pemalu. Walaupun da agak lama berkawan, dia masih malu2 utk keluarkan walau sepatah perkataan. bukan dengan aku je, malah dengan budak2 laki laen pun die mcm tu. mmg tersangat susah utk cari perempuan yang macam ini..kan? Dia sangat2 baik..dan aku masih igt di saat2 akhir nak habes form 5, dia ada bersembang ckit ngn aku. dia ada bercerita pasal family dia..dan abang dia..dan sebagainya. perbualan tu singkat saja..dan itulah kali pertama dan kali terakhir aku sembang ngan dia sebelum kami semua budak2 form 5 abes sekolah dan membawa haluan masing2.

Pagi tadi Najib ada call aku tnye.. ' Ingat lg x Wan Siti Farihan?..hmm..mestila aku igt..seorang gadis yang sangat baik dan cantik..walaupun da 6 tahun, aku maseh igt lg muka dia.. ):

KUALA LUMPUR 23 Jun — Seorang pelajar wanita ditemui mati berhampiran tempat meletak kereta di Kolej Kediaman Za’aba, Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi pagi ini. Ketua Polis Daerah Kajang, ACP Shakarudin Che Mood berkata mangsa, Siti Farihan Mohd Hassan, 23, ditemui tertiarap oleh seorang tukang sapu kira-kira 7 pagi.

“Seorang tukang sapu yang kebetulan sedang membersihkan kawasan itu ternampak mayat Siti Farihan sebelum menghubungi polis. Siasatan awal polis mendapati terdapat kesan lebam pada muka Siti Farihan dipercayai akibat hentakan yang kuat. Dia dipercayai terjatuh dari beranda biliknya yang terletak di tingkat empat bangunan lima tingkat itu,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Beliau berkata polis tidak menemui sebarang kesan geledah di bilik mangsa dan polis juga telah mengambil keterangan dari rakan sebilik Siti Farihan. Mangsa yang berasal dari Kelantan ialah pelajar peringkat sarjana jurusan Sains Kimia. - Bernama

Wan Siti Farihan, semoga roh-mu ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.Amin..

25 comments:

cUp!d said...

al-fatihah..

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada cUp!d : she was a nice person..

Ivy Metaga said...

kesian nya, kejadian macam ni memang tak dapat di jangka kan
really sad to hear that...

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada Ivy Metaga : tu la..sy pun sgt terkejut..skrg pun mcm ssh je nk pecaya..

Anonymous said...

I'm her lab mate and i came upon this blog when i typed her name on google as i'm tyring to know what actually happenedI didnt know the whole story as friends told me that she fell from the hostel.. last time i saw her was 4 days ago before i went for holiday in sarawak. When i knew what hadhappened, i couldnt belived it. i couldnt even digest this tragic news. She is such a sweet person and her absence will be missed.

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada anonymous : yup..dat was so sudden..i almost cant accept it..but God knows better..let pray for her..hmm..can u leave a link?i have a request from u..

Anonymous said...

al fatihah kepada beliau...

[:: nisa ::] said...

kolej za'ba???
uwaa..kolej lame sy tu..tp dlu dok tgkt ats skli, tgkt 5..
klu bdk master akn dok blok F..
papepn, al-fatihah utk beliau..
moga arwh ditemptkn di kalangan yg beriman..amin..

isabelle said...

aku baru jer bace berita tue..tak sangka farihan ker..

al-fatihah

-nabila

capal putih said...
This comment has been removed by the author.
beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada [::nisa::] : arwah budak pandai..sygnya dia da pegi..

dari ferdaus kepada isabella : aku try call ko byk kali..tp x dpt..kalau ko da tukar no gtaw ak k..

Anonymous said...

td dh mlwt keluarga arwah...
dlm surat khabar tu byk tokok tmbh cerita

Wallahualam...

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada Anonymous : tu la..mcm2 cerita lak timbul..kdg2 panas lak rase..reporter mmg mcm tu..nmpk kucing melintas..msuk paper tulis rimau lintas jalan..vudus..

Anonymous said...

itu laa...
nk memenuhkan ruang...
mcm2 cerita direka...
sy kenal arwah dari kecil lg...
ade certain reporter tules recently arwah byk membaca Al-Quran,berzikir dsb...
padahal semua tu amalan harian arwah...

Dba Ghani said...

weh....aper cer??
hmm.....moga die tenang!!

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada Anonymous : da agak da kan..hmm..bole awk add ym sy?ade bnda ckit nk ckp ni..tp psl bnda laen la..

dari ferdaus kepada Dba Ghani : mudah-mudahan..amiinn..

k.ibah said...

alfatihah...
sedoh dan terkejut sgt..xsangka jd mcm tu..she very nice n sweet person..

k.ibah

beat::the::sky said...

dari ferdaus kepada k.ibah : kak ibah bru dpt ke berita ni?hmm..tu la..sy pun tekejut..

aiereast said...

takziah, oh...

goodmorningteacher said...

saya pon ada dgr2 gitu jer..tapi baca dlm paper nih bukan leh pakai sgt.leh sapa2 updatekan tak, what exactly happen kat arwah? tergelincir ke? cane ek? al-fatihah untuk nya..

hazirah said...

i miss her too.. He love her more than us..she is someone that really nice..thanks Dauh for this post..

I don't think she was falling down because I'd been at UKM lot of time..

I also don't believe that she summit suicide..

It is mystery..But i heard that...umm...umm...

Layyinul sutera said...

Al Fatihah.. Arwah satu sek rendah ngan saya dulu... n jumpa balik kat mrsm jeli..

die memang tersangat baik dan pendiam... Anyhow, sy memang suke tgk muka die.. cute n nmpak kelembutannya..

Apa yg sy tahu, mlm b4 die terjatuh tu, die sempat baca al-Quran sblm arwah kuar dr bilik.. Arwah gtaw rumate die, die xdpt tido mlm tu.. sbb tu die bc quran..

N b4 die kuar, katenye nk ke tandas, arwah sempat senyum kat rumate die.... N sy TAK pcaya sgt2 yg dia suicide.. nauzubillah!

Ni yg org citer kat sy... pe2 hal kena tny rumate die la..

Tp, for me, it's no use to talk about that.. yg penting lebih baik kita doakan moga2 arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.. Amin..

Anonymous said...

ade member sy ckp beberapa hari sblm arwah jtuh bgunan, kolej dorg kecoh ade lembaga hitam. mybe arwah melarikan diri dari lembaga tersebut hingga terjatuh bagunan,,wallahhualam...

Ren Hayashi said...

salam...al-fatihah buat allahyarhamah siti farihan semoga Allah menempatkan beliau ditempat org2 yang dikasihi olehNya...

manusia sekrang terlalu kejam sampai sanggup melakukan sebegitu...diharap kita dapat amibil iktibar dari apa yang berlaku...amin..

arasis said...

sangat tak percaya kn.
anyway, she was the first to leave us.
everyone, take good care of yourselves k.

al-fatihah buat arwah.