Sunday, February 1, 2009

Bernard Dompok rayu Herald Catholic dibenar guna nama Allah

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN LAGI MAHA MENGASIHANI

PENAMPANG 23 Jan. - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Bernard Dompok merayu Kementerian Dalam Negeri membenarkan Herald Catholic menggunakan tulisan Allah dalam edisi terbitan bahasa Malaysia sehingga mahkamah membuat keputusan.

Katanya, penggunaan perkataan Allah diterima secara meluas sebagai merujuk kepada tuhan dalam bahasa Malaysia, bahasa Indonesia serta di dunia Arab. - UTUSAN

Butuh dan celakalah si sial Bernard dan anjing-anjingnya. Ternyata jelas, Bernard Dompok bodoh tidak boleh diajar.

Apa sudah jadi? Sewenang-wenangnya sensitiviti kita dicabar sebegitu saja. Dulu kisah mencakar sebegini tidak pernah berlaku di zaman empayar Mahathir, sebab dulunya bila timbul saja hasrat daripada anjing-anjing ini, pasti tersekat terus di celah-celah kerongkong. Ada baiknya juga berdiri si Mahathir yang berkuku besi terhadap segala anjing-anjing ini.

Tapi sekarang zaman Pak Lah..lesu dan goyah sekali ditiup api ancaman. Ibarat menggali mencari keranda, sedikit-sedikit tenggelam menanti mati, meninggalkan agama ditusuk undang-undang. Aku, Muhammad Firdaus sungguh tidak senang dengan lakon layar ini.

Dato Seri Syed Hamid Albar, seluruh umah Islam amat mengharapkan semangat jihad anda. Sesenang-senangnya api ini dapat disekat, kerana merujuk kepada :

Perkara 11 (4): Undang-undang Negeri dan berkenaan dengan Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya, undang-undang persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan agama di kalangan orang yang menganuti agama Islam.

Jadi, jika tidak dapat disekat,sudah pasti ada jarum menusuk tersembunyi.Siapa tahu?
Kite mesti bangkit menentang, supaya nanti tidak terkial-kial menjawab di daerah yang satu lagi.

"Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang memikirkan" - Surah Ar-Ra'd ayat 3


2 comments:

Anonymous said...

Sekadar ingat mengingatkan. Jangan lupa selalu berdoa untuk saudara kita di Palestin. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong

ferdaus said...

Ya Allah..selamatkanlah Palestin..