Thursday, March 18, 2010

TAG

cik ana aka syikin telah tag aku..memandangkan td aku telah pow tongkat ali milik zack..so bole la lyn sbb x mantok lg..

10 perkara tentang diriku

1. kawan2 aku panggil aku owh..contoh nak sebut : owh..cantiknya skirt singkat awak..nmpk bulu betis..

2.aku maseh bujang dan tidak merokok, namun terkadang melayan sisha. sbb tu aku pantang tgk ashtray kat meja stadi aku. nk penampar siam?

3.aku rajin mengemas rumah dan memasak. kdg2 lan, osmate aku balik umah tgh hari da ade lauk terhidang. beliau akan menjerit..ini baru hao liauuuu..

4.penampilan aku mmg selekeh dan tidak terurus. tak pkai myk rmbut dan pencuci muke. perfume jauh skali. tp ubat ketiak mesti la pkai. body odor tu pnting. t-shirt ade selai je ngn suar jeans mase first year dlu. cik pipi labuh yang pedih mata tgk aku mcm tu lantas memborong baju2 dan suar2 yg santekkkk...dan dia juga bagi aku masker keluaran cosway..adoiya..

5.aku seorang pelajar yang sengkek kerana duit mara maseh belom lulus. pelajar master tanpa duit ibarat kamen rider tanpa belalang tempur. so aku terpaksa wat keje part time di bukit damansara demi sesupa sarapan di McD.

6.mak aih..baru no 6 ke..

7.aku menyampah tdo ngn en syawal bila die mimpi ape tah die gesel2 gigi2 die smpai mengeluarkan bunyi yang seriau dan ngilu hingga terpacak bulu peha. tp memandangkan x lama lagi beliau akan beli satria neo so aku terima dengan redo ujian ini demi meraih hati beliau.

8.aku suke kucing namun tok mama iaitu jiran di ground floor dan jiran yang paling otai kat cni awal2 da warning jgn gatal2 ketiak nk bela kucing...aku x sukeee.....kate beliau. tp tok mama sgt baik..slalu panggil aku ajak mkn kat bwh sambil ditemani oleh cucu beliau yang maseh sunti.

9.aku bercita2 utk menjadi seorang lecturer, seorang pereka grafik, seorang jurugambar, seorang engineer, seorang perunding projek dan seorang guru. huh..tamak haloba sungguh aku.

10.aku ade 14 orang anak sedare. ckup utk menubuhkan 2 buah team futsal ataupun sebuah team boria yang bertemakan 1Malaysia.




memang aku terkadang bergaya tapi apa salahnya jika korang sesekali mengomel dengan comel.

12 comments:

syikinshuhaimi said...

haha..kelakrlh..;p
dak master ker?

sweet.ants said...

hahaaaa
no.7 terbaek!

ferdaus said...

dari ferdaus kepada syikinshuhaimi : dak master yang terdesak..desperate..tersepit..dan sebagainya..

ferdaus said...

dari ferdaus kepada sweet.ants : penah dgr x..seriau kan..ngeee....

syikinshuhaimi said...

teror lah dak blaja master..
kos ape?

Ivy Metaga said...

sy suka yg no.3 hahaha...terbaik!!

ferdaus said...

dari ferdaus kepada syikinshuhaimi : x terer pun..xsengaja terjerumus..wat research electrical power quality.. :)

dari ferdaus kepada Ivy Metaga : ade x resipi yg sng2?kongsi la..hehe..

sweet.ants said...

sy rase sy pon tdo bunyi camtu

lalalala~

ferdaus said...

dari ferdaus kepada sweet.ants : haha..geng rupenye..ngee..

cik bunbun said...

hahaha. kelakar ngenggg. gagaga:D bgus2 suke masak. haha. crush sekejap. miahaha.

ferdaus said...

dari ferdaus kepada cik bunbun : xkan kejap je..lame2 pun tape..miaannggghahaha..

ShaFril said...

pergh mewahnya sarapan kt mcd haha