Thursday, March 5, 2009

bowling dan WATCHMEN


..........

tadi masa pukul 2100 mr.syawal ajak aku dan mr.syakir untuk bermain boling di times square. katanya diajak oleh rakan beliau sewaktu di mrsm muadzam dulu. dia ada cakap kalau boleh pakai baju merah. sangkaan aku ini mungkin satu acara reunion ataupun apa2 acara yang sedemikian lebih kurang. sampai di ampang superbowl times square, mak nenek terkejut beruk aku dan mr.syakir bile tengok satu boling di dipenuhi oleh orang yang pakai baju merah. aku dah syak sesuatu..ini bukanlah reunion. maka di situ berlakulah siri penyiasatan apakah agenda di sebalik 'bermain boling' beramai2 tu.. dan hasil siasatan telah pun diperolehi. sebenarnya..acara itu adalah..jeng jeng jeng..

" satu agenda yang telah memperkotak katik kan kami untuk join direct selling aka MLM"

sejurus itu mr.ferdaus,mr.syawal dan mr.syakir menyumpah seranah dan terus blah...


hampa dengan situasi hitam itu, kami mengambil keputusan untuk menonton wayang midnite..dan kami sedikit hepi bile cerita Watchmen akan ditayangkan jam 0010 nnt. kami penuh bersemangat sanggup menunggu 2 jam untuk menonton Watchmen. sambil menunggu, kami melakukan sedikit amal jariah bagi pihak israel dengan menjamu selera di McDonalds..nyum nyum..cicah sos sama je mcm cicah darah kanak2 palestin..

wayang pun start..starting die memang gempak habis..dengan stail efek lawan2 mcm dalam filem 300, memang teruja kami untuk terus menonton..namun dengan durasi filem hampir mencecah 3 jam..kelihatannya jalan cerita semakin meleret-leret..ditambah pula dengan adegan2 yang lucu tahap siput. kami tak tahu samada nak gelak atau marah..so demikian kami hanya terkesima sambil berkata dalam hati :


"orang bodoh je tengok cite ni"


watchmen:kumpulan legasi superhero sampah


sekian..

nota kaki : jalan cerita watchmen memang sampah, tp efek CGI boleh tahan.

..............

10 comments:

ShaFril said...

ish2 ciannya kt hgpa haha..laa aku bru cdg nk download crita watchmen tu haha...

beat::the::sky said...

jgn donlod dowh..bazir karen je..

Are::Teem said...

cite paling boduh di alam semesta..!~nyesal 100000 kali!!!!!!!

beat::the::sky said...

haha..sape soh tgk..lalala~

anarm said...

tp aku kagum dengan karakter rorschach.. cool.. haha..

beat::the::sky said...

aku nk jd jon..bole teleport..sng nk g kelas.. ;)

belle (bukan nama sebenar) said...

haha aku dah jadik org bodoh sbb tgk cite watchmen..aku pun menyesal gile tgk..

beat::the::sky said...

xpe belle..tgu next week la lyn mutiara naga..ok?bila blk kl?

ShaFril said...

haha aku rsa bukan stakat sng nk p klas ja tui x?muahaha =P

beat::the::sky said...

hehe..mmg la..g solat jumaat pun sng nnt.. :D